DC ACADEMY.

DC Dance presenteert de DCA!

In dansseizoen 2019/2020 hebben wij binnen DC de DC Academy opgezet. 

Wil je auditie doen voor een dansopleiding? Wil je ooit dansdocent worden? Wil je nummer één worden bij een danswedstrijd? Of wil je gewoon het beste uit jezelf halen? Voor al deze doelen is er een plek binnen de DCA!

Wat is de DCA?

Binnen de DCA krijg je een intensieve training met veel verschillende dansstijlen. We zullen daarbij gaan werken aan: choreografie, performance, improvisatie, techniek, kracht, conditie en lenigheid. Ook ga je kennismaken met acteren en zang en leren we je hoe een auditie er uit ziet en het beste uit jezelf te halen! 

Bovenbouw en Onderbouw

We werken met een gespecialiseerd programma dat gericht is op leeftijd én niveau. 

  • Talent Class 1 (TC1A) 6/7/8/9 jaar – Onderbouw
  • Talent Class 2 (TC2A) 10/11/12 jaar – Onderbouw
  • Talent Class 3 (TC3A) 12/13/14 jaar – Bovenbouw
  • Talent Class 4 (TC4A) 15+ – Bovenbouw
  • Talent Class 5 (TC5A) 15+ – Bovenbouw

De onderbouw is geschikt voor leerlingen van het basisonderwijs, en de bovenbouw is geschikt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.


Talent Class:
Leerlingen uit TCA dansen meerdere uren in de week en krijgen op hoog niveau les in verschillende stijlen en natuurlijk ook techniek! Tijdens deze lessen ga je leren om in die verschillende stijlen het beste uit jezelf te halen, en je techniek toe te passen tijdens het dansen.

Hierdoor kunnen wij jou begeleiden om je optimaal te ontwikkelen binnen de danswereld. En je goed voorbereiden op een eventuele beroepsopleiding zodat je, dansdocent, performer, musical artiest of superster kunt worden!

Wedstrijd Crews

Naast de Talent Classes zal er de kans zijn om je te kwalificeren voor een plek binnen een van onze crews. Wij hebben twee soorten crews, namelijk:
‘Contemporary’ (INFECT) of  ‘Urban’.

Je gaat dan trainen voor een wedstrijd en werken aan een specifieke choreografie om mee te shinen! Je kan op zo’n wedstrijd laten zien wat je in huis hebt, en je gaat de concurrentie aan met andere crews in Nederland. We hebben in de categorie Urban twee  “Junior Crews” (Part II & Part III) en één “Senior Crew” (Part I).  Ook hebben wij in de categorie Contemporary een “Senior Crew” (Infect Part I)

DCA Combinaties

Het is mogelijk om binnen DCA verschillende combinaties te maken, hierdoor kan je een keuze maken die helemaal bij jou past! 

  1. Talent Class 
  2. Talent Class + Crew 
  3. Alleen Crew (dit is alleen mogelijk voor crews part I of part II. Part III is alleen mogelijk in combinatie met een Talent Class)

Wij zullen een vakkenpakket en advies voor je gaan samenstellen op basis van jouw ambities en interesses. Dit doen we samen met onze topdocenten en trainers, zo wordt het dus echt een DC Pakket op maat!

GOT WHAT IT TAKES?

Wij zijn altijd opzoek naar urban, contemporary en allround dancers  voor onze crews en Talent Classes.

Heb je interesse? Meld je dan nu nog aan voor een gratis meeloop dag via dca@dc-dance.nl.

Vergeet hierbij niet je leeftijd en voorkeur te vermelden! Tot dan!