DC Academy.

HEB JIJ TALENT VOOR DANS & THEATER?

De DC Academy  is erop gericht om je talent verder te ontwikkelen en je voor te bereiden op audities voor dans- en/of theatervakopleidingen op MBO/HBO niveau.  De motivatie en het dansplezier van jong talent staan voorop! De vooropleiding vergroot je danstechnische vaardigheden, geeft je creatief vermogen de ruimte en ontwikkelt je inzicht in dans en theater.

DC Academy – Selectie
De Selectie van DC Dance heeft als doel om kinderen meer ervaring op te laten doen met verschillende stijlen en om het enthousiasme voor het vak dans te vergroten! De Selectie is een voorloper op de audities voor de Vooropleiding van de Academy van DC Dance.

De docenten van DC Dance gebruiken hun kennis en ervaring om nieuwe talenten te scouten. We werken met drie blokken waarin iedere keer een andere stijl aan bod komt.

Afhankelijk van de type selectieklas verwachten wij dat je een techniekvak toevoegt aan je danslessen. Je hoeft geen auditie te doen voor de Selectie. Kom dansen bij DC Dance en laat zien wat jij in huis hebt!

DC Academy – Vooropleiding (VO)
De dans- en theatervakken zijn ballet, jazz, hiphop/urban, moderne dans, dansimprovisatie, zang en drama. Ook worden er wisselende modules aangeboden waaronder tapdansen, breakdance en latin.

Tijdens kijk- en testlessen krijg je de gelegenheid je vorderingen te tonen. Daarmee doe je podiumervaring op evenals met de optredens tijdens de afsluitende presentaties. Gedurende de modules worden gastdocenten uitgenodigd om specifieke aanvullingen van het dans- en theatervak te belichten.

Daarnaast bieden wij verschillende stages aan.