Education BSO.

Waarom DC Dance?

De docenten van DC Dance zijn stuk voor stuk professionals op het gebied van dans, zang en acteren. Het inspireren, motiveren, stimuleren maar vooral het plezier van de kinderen staat centraal in hun lessen.

Wij bieden verschillende workshops aan die aansluiten op bijvoorbeeld, de kinderboekenweek, de Koningsspelen, bewegen is gezond. Voor elk thema hebben wij wel een passende workshop. In een paar weken toewerken naar een Kerst-Lente of Herfst musical, kennismaken met verschillende stijlen dans. Lekker creatief bezig zijn! Zelf het decor knutselen, en nadenken over kostuums en schmink. Met DC Dance kan het allemaal.

Staat wat u wilt er nog niet tussen? Dan maken we het toch! Wij denken graag met u mee!

DANCE move yourself!

Streetdance, Dancehall, Breakdance, Dance Mix en Hiphop voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderdans (Fantasiedans) voor kinderen vanaf 3 jaar.

Waarom dans?

Dansen is onlosmakelijk verbonden aan de creativiteitsontwikkeling van kinderen. Dans leert kinderen creatief te denken en stimuleert ze om vrij te bewegen en om daarbij hun hele lichaam te gebruiken. Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang. Dit is aangeboren! Kinderen ontdekken en verkennen de wereld door te bewegen. Dansexpressie en fantasie stimuleren de creativiteit van de kinderen.

Dansen verbetert de motoriek, en zorgt er voor dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Waar kinderen vaak een “teveel” aan beweeglijkheid hebben wordt door middel van dans die bewegingsdrang omgezet naar iets positiefs.

Dansen leert kinderen zich niet alleen verbaal te uiten, maar ook non verbaal. Ze leren zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via dans. Zo wordt er op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen.

Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Kinderen maken contact met elkaar tijdens het dansen. Ze dansen naast elkaar en met elkaar. En leren zo samenwerken.

Dansen en het spelen met bewegingen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen. Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek.

Dansen, want bewegen is gezond! In een tijd waarin de telefoon of een tablet een steeds grotere rol gaat spelen, wordt bewegen steeds belangrijker.

SING express yourself!

Kinderen voor Kinderen, actuele liedjes en lessen gericht op thema’s zoals het Klimaat, dieren, de tandarts en bewegen is gezond. Geeft kinderen een eigen “stem”
 

Waarom zang?

Zingen heeft effect op de sociale en creatieve vaardigheden en de taalontwikkeling van kinderen.

Concentratie, samenwerken, op elkaar wachten: allemaal dingen die je leert tijdens het zingen. Leren luisteren naar elkaar, en naar jezelf.

Zingen is goed voor het zelfvertrouwen. Kinderen durven vaak meer van zichzelf te laten zien of horen. Sommige kinderen blinken juist uit in de expressieve lessen, en staan met hun nieuw gevonden zelfvertrouwen steviger in hun schoenen. En veranderen van een wat verlegen muurbloempje in een echt podiumbeest.

Zingen brengt plezier, een gevoel van saamhorigheid. Het is vooral leuk en ontspannend. En al zingend ontwikkelen ze hun muzikaliteit. Liedjes dragen altijd een bepaalde emotie bij zich en door te zingen komen kinderen in aanraking met deze emoties.

En het mooiste is nog, je hebt geeninstrument nodig. Deze heb je namelijk altijd bij je!

ACT show yourself!

Theatersport, scènes, sketches en improviseren.

Samen naar een voorstelling, presentatie of mini musical toewerken. Gericht op bijvoorbeeld de vier seizoenen, thema’s zoals Halloween, Wat wil je later worden als je groot bent?, Wie is jouw Superheld? Pippi Langkous of Dolfje Weerwolfje.

 
Waarom acteren?

Acteren prikkelt de fantasie, het lokaal is zomaar ineens een ijsberg. Of het schoolplein een woestijn of een oerwoud. Kinderen worden bejaarden, superhelden of hun eigen ouders. Kinderen kunnen iets spelen waar ze echt mee zitten en eigenlijk anders nooit kwijt kunnen.

Acteren leert kinderen om te gaan met wat er is. Een stoel kan ineens een troon zijn, en de grond lava. Ze leren elkaars ideeën en fantasie te respecteren en accepteren door middel van improvisatie. Gaat er iets fout? Helemaal niet erg, maak er iets positiefs van. Met de meest onverwachte momenten ontstaan vaak de leukste scènes. Fouten maken helpt je verder.

Acteren geeft vrijheid en kan bevrijden. Je doet het samen, met elkaar. Je hebt elkaar nodig. Het gaat over jezelf durven laten zien, maar ook over inleven in een ander. Het draagt bij aan sociale betrokkenheid.